Opgroeien in Oud-Turnhout

Op 19 september 2023, over deze onderwerpen: Realisaties 2018-2024

Onze mandatarissen hebben zich de afgelopen jaren ingezet om een stimulerende omgeving te creëren voor onze jonge inwoners.

1. Meer capaciteit in het Onderwijs.

Oud-Turnhout heeft de groeiende vraag naar onderwijsaccommodaties aangepakt door de aankoop van containerklassen voor basisschool Salto. Deze tijdelijke klaslokalen zijn noodzakelijk om aan de behoeften van de groeiende leerlingenaantallen te voldoen. Bovendien heeft de gemeente geïnvesteerd in de aankoop van de woning naast de school om op lange termijn de uitbreiding van de school mogelijk te maken. Ook werd een subsidiedossier opgemaakt met de andere lagere scholen voor de bouw van nieuwe lokalen om in de toekomst aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

2. Kinderopvang.

Een grote uitdaging waar Oud-Turnhout mee te maken heeft, is een gebrek aan kinderopvangplaatsen. De groei van nieuwe verkavelingen heeft de behoefte aan kinderopvang vergroot. Het is van essentieel belang dat deze nieuwe ontwikkelingen worden ontworpen met voldoende ruimte voor kinderopvangfaciliteiten, zodat werkende ouders de zekerheid hebben van toegankelijke en kwalitatieve kinderopvang voor hun kinderen en dat bij voorkeur in hun eigen buurt. Daarom zullen projectontwikkelaars verplicht worden om hiervoor de nodige ruimte te voorzien voordat zij een vergunning kunnen krijgen.

3. Uitbreiding van Speelpleinwerking.

Om kinderen en jongeren tijdens de vakanties te betrekken en een leuke en leerzame tijd te bieden, werd de speelpleinwerking uitgebreid. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van jobstudenten die toezicht houden en activiteiten organiseren voor de kinderen. De speelpleinwerking, die voortaan ook tijdens het bouwverlof open is, zorgt ervoor dat kinderen plezier hebben, nieuwe vrienden maken en tegelijkertijd leren en groeien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is